• DAY 1: FRIDAY 27 MAY
  • DAY 2: SATURDAY 28 MAY
  • DAY 3: SUNDAY 29 MAY
DAY 1: FRIDAY 27 MAY

TIME

TOPIC

SPEAKERS/CHAIRS/MODERATORS

 

10:00-13:00

Registration

  

13:00-14:00

LUNCH

14:00-14:15

Opening – Welcome by the LYPA

Maja Kocic, President of LYPA

15min

14:15- 15:45

Advocacy Session # 1

Learning from regional experience: Lymphoma and CLL Patient Journey- Identify Gaps

Panel Discussion moderated by Dajana

Kuzmanović, Republika Srpska

•     Kristina Modic, Executive Director, L&L, Slovenia

•     Pirinka Petrova, Chairperson of Bulgarian Lymphoma Society

•     Dražen Vincek, President of HULL, Croatia

•     Mirjana Babamova, President of HEMA, North Macedonia

•     Maja Kocić, President of Lymphoma Patients Association LIPA, Serbia

•     Nataša Bulatović, Executive Director, NORB, Montenegro

90 min

15:45-17:00

Advocacy Session #2

Living well with Lymphoma and CLL

Moderated by Mirjana Babamova

75 min

15:45-16:05

Best Practice Sharing

Evidence Based Approach to Use Complementary Strategies- Slovenia

Slavka Brajović-Hajdenkumer, Project Manager, Slovenian lymphoma and

leukemia patient association, L&L

20 min

16:05-16:25

Best Practice Sharing

Patient-doctor consultation program

Igor i Tanja Blaslov, HULL, Croatia

20 min

16:25-16:40

Best Practice Sharing: Importance of

Nutrition and Physical Activity

Aleksandra Mladenović, LYPA, Serbia

15 min

16:40-16:55

Q&A

15 min

16:55-17:00

Wrap up of Day 1

Maja Kocić

5 min

19:00-22:00

Dinner at the hotel

 
DAY 2: SATURDAY 28 MAY

 

TIME

TOPIC

SPEAKERS/CHAIRS/MODERATORS

 

 

09:30-11:00

Shared session (Medical & Advocacy) # 1

Chair: Dražen Vincek, President of HULL, Croatia

90 min

 

Management of the impact of COVID-19

on Lymphoma and CLL

 

 

09:30-09:45

COVID-19 and Lymphoma: the data

Ass. prim dr sc med Dr Zorica Cvetković, Head of Hematology Department, KBC Zemun, Belgrade, Serbia

15 min

 

09:45-10:00

COVID-19 immunization: Available approaches for the immune compromised

Doc. Dr Olivera Marković Head of Hematology Department, UHMC Bežanijska Kosa, Belgrade, Serbia

15 min

 

10:00-10:15

COVID-19 and Digital Transformation

Doc dr Darko Antić, Hematologist, Asst Prof Internal Medicine, Director of Clinic for Hematology, Clinical Center of Serbia

15 min

 

10:15-10:45

“Hear from the region”: The impact of the pandemic on Patient Organisations – best practice examples of transforming challenges into opportunities

(The pandemic has severely impacted lymphoma and CLL patients, organisations and service delivery. Share best practice and specific experience of service delivery from the region during the pandemic.

presentation (3 abstracts, 10 minutes each)

Kristina Modic, Executive Director, L&L, Slovenia

Pirinka Petrova, Chairperson of Bulgarian Lymphoma Society

Mirjana Babamova, HEMA North Macedonia

30 min

 

10:45-11:00

Q&A

15 min

 

10:00-11:30

Coffee Break

30min

 

11:30- 13:15

Medical Session #1

Today and tomorrow in lymphoma therapy

Chair: Maja Kocić, President of LIPA, Serbia

105 min

 

11:30-11:50

The diversity of Lymphoma

Ass. prim dr sc med Dr Zorica Cvetković, Head of Hematology Department, KBC Zemun, Belgrade, Serbia

20 min

 

11:50-12:20

The promise of personalized medicine in lymphoma care: Understanding CAR T-cell Exchange knowledge and experiences

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med., specijalist internist, subspecijalist hematologije, Pročelnik klinike za hematologiju, KBC Zagreb

Prof. dr Samo Zver, Head of Hematology

Department, University Clinical Center of Ljubljana, Slovenia

30 min

 

12:20-12:35

Treatment update for relapsed and refractory CLL

Doc dr Darko Antić, Hematologist, Asst

Prof Internal Medicine, Director of Clinic for Hematology, Clinical Center of Serbia

15 min

 

12:35-12:55

Acute and Long-Term Toxicities of Therapy in Lymphoma Patients and Survivors: How to manage them

Prim. dr Sandra Bašić-Kinda, Division of Hematology, University Hospital Centre Zagreb, Croatia

20min

12:55-13:15

Q&A

20 min

 

13:15-14:30

LUNCH

 

14:30-16:00

Shared Session (Medical & Advocacy) # 2 Access to treatment, care and services - data-driven session, evidence collection

and survey use

Chair: Mirjana Babamova, President of HEMA, North Macedonia

 

 

14:30-14:45

Lymphoma and CLL Access Atlas Results

Maja Kocić, President, LYPA

15 min

 

14:45-15:00

How to Improve and Accelerate Equitable Access to Innovative Therapies in Balkan Region

Bojan Trkulja, Managing Director at Serbian Association of Innovative Pharmaceutical Industry INOVIA

15 min

 

15:00-15:15

Best practice sharing

Gaining Access to innovative therapies

Kristina Modic, Executive Director, L&L, Slovenia

15 min

 

15:15-16:00

Panel Discussion: Add your voice! Participative discussion to determine gaps and call to action to tackle unmet needs, barriers, and challenges

Prim. dr Sandra Bašić-Kinda Prof. dr. sc. Igor Aurer

Prof. dr Samo Zver Doc. Dr Darko Antić Bojan Trkulja Kristina Modic Dražen Vincek

Maja Kocić

45 min

 

16:00-16:15

Wrap up of Day 2

Maja Kocić

15 min

 

19:00-23:00

Off-site dinner

 

 

DAY 3: SUNDAY 29 MAY

TIME

TOPIC

SPEAKERS/CHAIRS/MODERATORS

 

10:00-11:45

Shared Session ( Medical & Advocacy Session) #3

Building together resilient healthcare for lymphoma patients

Chair: Kristina Modic, President of Lymphoma and leukemia society, Croatia

105 min

10:00-10:45

Patients and healthcare professionals: a partnership for and through health data Patient’s perspective

Maja Kocić, President of LIPA, Serbia

Dražen Vincek Nataša Bulatović

45 min

10:45-11:05

Patients and healthcare professionals: a partnership for and through health data

Healthcare professional’s perspective

Dr Nikola Bakić, Clinical Center of Montenegro, Hematology Department

20min

11:05-11:25

How can patients become strong and equal partners through advocating for greater involvement in health systems decision-making

Prof. dr Lazar Popović, Professor of Oncology, Oncology Institute of Vojvodina, University of Novi Sad, Novi Sad, Serbia

20min

11:25-11:45

Panel discussion: Creating lasting change together - the role of collaboration within

lymphoma healthcare ecosystem

All spekaers

20 min

11:45-12:30

Coffee break

12:30- 13:15

Advocacy Session #3

Time to Act: Collaborating to Influence Change – Next steps

Chair: Dajana Kuzmanović

45 min

13:00-13:15

Wrap up & Goodbye

 

15 min

13:15-15:00

Farewell lunch